Sjmeets

Frank, Bianca, Siem en Julie

Peru (September 2003)

In September 2003 hebben Bianca en ik een reis gemaakt door Peru en Bolivia met reisorganisatie Baobab. Het was echt een indrukwekkende vakantie. Op deze site wil ik een reisverslag plaatsen. Hierin zal van dag tot dag te zien zijn wat we hebben meegemaakt en welke indrukken we hebben opgedaan. Tot die tijd moeten jullie het doen met een kort voorproefje.

Reisschema

Onze ervaringen

Onderstaande foto is gemaakt op de zoutvlakte van Bolivia op 3800 meter hoogte. Vooral door de grillige structuur van het zout heb je het gevoel dat je op een andere planeet zit. Deze structuur ontstaat door de combinatie van regen en wind. Het uitzicht is uniek.

Is je interesse gewekt? Kijk dan regelmatig op deze site, want ik wil van elke dag iets laten zien. De volgende zaken zullen zeker de revue passeren:

  • Cultuur
  • Armoede
  • Natuur
  • Wandelen op hoogte (tussen de 3000 en 4200 meter) en dan met name het Inca Trail naar Machu Picchu
  • Groepsreis

Nog een foto van de zoutvlakte. Hierop zie je achter ons de hoopjes zout liggen. De mensen die aan de rand van de vlakte wonen, leven van het zout. Ze hakken de hele dag en brengen het naar een fabriekje. Hier wordt het verpakt. De mensen werken voor een paar cent per dag. Ongelooflijk maar waar.

Nog een paar foto's en dan moeten jullie het er voorlopig even mee doen ... (klik op de foto's voor een vergroting)

YOU ARE HERE: Vakanties Peru (September 2003)